Couleur Café: Zo raak je er dit weekend vlot

© Couleurcafé2017

48-urenstaking dit weekend maar toch geraak je vlot tot op ons favoriete festival en, na een wilde festivaldag, weer veilig thuis. BRUZZ geeft je een overzicht van alle opties.

Festivalgangers die van buiten Brussel moeten komen, zullen eerst en vooral rekening moeten houden met de 48-urenstaking van de socialistische vakbond. Er zal dit weekend een minimale dienstverlening zijn, dus mits wat planning zou je nog steeds met de trein naar het festival kunnen komen. Toch reikt de organisatie ook enkele alternatieven aan. Met De Lijn kan je vanuit Boom, Dendermonde, Leuven en Aalst rechtstreeks naar de hoofdstad. Vanuit Wallonië rijden er rechtstreekse TEC-bussen vanuit onder andere Waver, Charleroi en Louvain-la-Neuve. Er zijn ook Flixbussen naar Brussel vanuit Hasselt, Luik, Antwerpen en Brugge, al rijden die natuurlijk minder frequent dan een lijnbus.

CouleurCafe2017-3.jpg
© Tina Herbots voor BRUZZ

In Brussel reizen festivalgangers dankzij de Eventpass-formule gratis met de MIVB. Het festivalterrein is dan ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrolijn 6, bussen 84 en 88 en tramlijn 7 houden allemaal halt aan de Heizel. Belangrijk is wel dat op tramlijn 7 werken zijn aan halte De Wand. Kom je met die lijn, moet je dus aan halte Araucaria overstappen op een T-bus, die je naar de Heizel brengt. Ook met tram 51 en 93 raak je in de buurt, namelijk tot halte Stadion. Van daar is het ook maar een kleine tien minuten te voet.

Voor sportievelingen die met de fiets naar Couleur Café afzakken is er een gloednieuwe fietsenparking met plaats voor minstens 500 fietsen. Die parking is gratis en wordt bewaakt. Daarnaast zijn er ook vijf Villo!-stations rond het festivalterrein, allemaal op minder dan tien minuten wandelen: Houba-Brugmann, Stadion, Eeuwfeest, Heizel en Atomium.

Veilig thuis

Om ’s avonds vlot thuis te raken, legt de organisatie zes shuttlebussen in. Die rijden elke festivaldag van middernacht tot drie uur ’s nachts en bedienen de meeste uithoeken van het gewest. Op vrijdag- en zaterdagnacht zijn er ook de Noctis-bussen die de MIVB elk weekend inzet. Daarvoor neem je eerst shuttlebus E of F van het festivalterrein tot het centraal station. Van daar kan je je reis verder zetten.

Mobiliteitsplan MIVB Couleur Café 2018

‘s Nachts kan je ook gebruik maken van Collecto, een initiatief van Taxis Verts waarbij je een taxi deelt voor slechts vijf euro. Daarvoor ga je naar Collectohalte 91, die bevindt zich voor tribune 3 van het Koning Boudewijnstadion.

Koning auto?

De organisatie raadt af om met de auto naar het festival te komen. Zeker op vrijdag is er aan de Heizel al de dagelijkse pendeldrukte. Tijdens het festival is de Eeuwfeestlaan ook afgesloten tussen het Atomium en de Louis Steensrotonde, wat de wachttijden zal doen oplopen. Als je absoluut met de wagen naar het festival komt, parkeer je in het beste geval op een parking aan een van de grote metrostations en vervolg je je reis van daar. Daar parkeren is bovendien gratis. Je kan ook parkeren op P2 van het festival, maar daarvoor moet je op voorhand een plaatsje reserveren en betaal je 13 euro per dag. Probeer bovendien om lege plaatsen in je auto te vermijden door gebruik te maken van ridesharing-apps zoals BlaBlaCar.

Couleur Café 2018

Op 29/6, 30/6 en 1/7 neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met sfeerverslagen, foto's, interviews en nog veel meer. Volg het hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?