| Een Cowboy-fiets.

Cowboy-app geeft nu ook gegevens luchtkwaliteit weer

TRO
© BRUZZ
29/01/2021

De app die gekoppeld is aan de elektrische stadsfietsen van Cowboy heeft vanaf nu ook een functie om de luchtkwaliteit op de geplande route weer te geven. Daarnaast wordt het verwachte batterijniveau van de fiets op de plaats van aankomst aangeduid.

De elektrische fietsen van Cowboy werken standaard in combinatie met een speciale app voor smartphones. Die app heeft nu een update gekregen. Op basis van gegevens uit Breezometer, dat ook data levert voor de Apple Weather app, wordt vooraf weergegeven welke route het gezondst is. Daarnaast kan de fietser altijd nog kiezen voor de snelste route.

"We zijn het eerste e-bike bedrijf om real-time gegevens over luchtkwaliteit te integreren in onze navigatie," zegt mede-oprichter Tanguy Goretti. "Hiermee willen we de dagelijkse verplaatsingen van onze gebruikers nog aangenamer en gezonder maken."

Naast de nieuwe functie om te leren over de luchtkwaliteit onderweg, is in de geüpdatete versie van de app ook te zien hoeveel batterij er bij aankomst nog over zal zijn. Dat voorkomt dat fietsers onderweg met een lege batterij zouden komen te staan.

Cowboy

Zo ziet de vernieuwde app er uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, cowboy, cowboy bikes, luchtkwaliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni