De nieuwe Cowboy-fiets.

Cowboy lanceert vierde versie elektrische fiets

TRO
© BRUZZ
06/05/2021

De Brusselse elektrische fietsenbouwer Cowboy lanceert zijn vierde model. Het zal 2.490 euro kosten en vanaf september leverbaar zijn.

Net als computers of smartphones krijgen ook elektrische fietsen met de regelmaat van de klok een update. Cowboy, de Brusselse bouwer van elektrische fietsen, is toe aan zijn vierde model.

De hoogtepunten van die nieuwe fiets zijn, volgens het bedrijf zelf, de geïntegreerde cockpit, een nieuwe motor met 50 procent meer trekkracht voor optimale ondersteuning bergop, en de optie om de fiets ook als doorstapmodel te bestellen. Net als bij eerdere modellen is de smartphone van de eigenaar het centrum van de fiets, met een speciale app om mee te navigeren, als sleutel te gebruiken en een eventueel gestolen fiets terug te vinden.

"De Cowboy 4 herdenkt onze mobiliteit in en rond steden,” vertelt Adrien Roose, mede-oprichter en CEO van Cowboy. "Dankzij de twee versies van de Cowboy 4 en een nieuwe app ontworpen voor zij die meer verwachten van hun fietsritten, kunnen we een nog breder publiek de bevrijdende sensatie van een heerlijke fietsrit laten ervaren. Onze missie is om stedelingen sneller, veiliger en op een leukere manier op hun bestemming te brengen dan via eender welke andere manier van stedelijk vervoer."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni