Doodrijder Rogier vrijgelaten onder voorwaarden

© Alertes Controles de Police/Facebook
| De Kruidtuinlaan vlak voor het Rogierplein, ter hoogte van de Nieuwstraat, werd afgezet door de politie.

De chauffeur die zondagnacht een voetganger aanreed gaf zich maandagnamiddag aan bij de politie. De bestuurder pleegde in eerste instantie vluchtmisdrijf en liet het slachtoffer voor dood achter. Hij werd dinsdagnamiddag vrijgelaten onder voorwaarden. Het gerechtelijke onderzoek is nog lopende.

Het slachtoffer, een 21-jarige man, overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder werd in eerste instantie gezocht door de politie tot hij zichzelf aangaf maandagnamiddag. Zijn naam was toen al bekend bij de politie en de wagen waarin hij reed was reeds teruggevonden. Eerder meldde het parket al dat de man de feiten bekende.

Deze dinsdagnamiddag werd de bestuurder vrijgelaten door de onderzoeksrechten onder voorwaarden. De 24-jarige mag zijn huis enkel tussen 6 uur 's ochtends en 22 uur 's avonds verlaten, moet zijn rijbewijs overhandigen op het commissariaat en mag onder geen enkele voorwaarde achter het stuur kruipen, moet een opleiding volgen bij het VIAS-instituut en psychologisch opgevolgd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?