De ravage na het ongeval.

Ernstig ongeval in Josaphatstraat: twee zwaargewonden

TDN
© BRUZZ
12/12/2019
Updated: 12/12/2019 11.29u

Bij een ernstig verkeersongeval in de Schaarbeekse Josaphatstraat zijn woensdagavond enkele personen gewond geraakt. Hoe het accident is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Buurtbewoners, onder meer verenigd in het collectief 1030/0, vragen er al langer om infrastructuuringrepen tegen snelheidsduivels.

Opschudding woensdagavond in de Josaphatstraat. Ter hoogte van het kruispuint met de Robianostraat knalden twee wagens tegen elkaar. Nog andere auto's liepen schade op. Hulpdiensten en politieagenten kwamen ter plaatse, buurtbewoners liepen massaal de straat op.

De twee bestuurders van de voertuigen zijn zwaargewond en werden in kritieke toestand afgevoerd, zegt de politiewoordvoerster. Nog een derde persoon werd met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is een overdreven snelheid de oorzaak van het verkeersongeval. In de Josaphatstraat mag je maximaal aan een snelheid van 30 kilometer per uur rijden.

Verkeersdrempels

Buurtbewoners vragen al een tijdje om infrastructurele ingrepen om het snelheidsduivels moeilijker te maken. In maart had het wijkcomité Kessels nog een petitie neergelegd met 200 handtekeningen om veiliger verkeer te eisen in de buurt.

"Al jaren eisen wij verkeersdrempels op elke hoek van de straat om de snelheid te verlagen. Maar blijkbaar moeten er eerst slachtoffers vallen voor de gemeente in actie schiet", reageert Erdal Sevik, de voorzitter van voetbalclub Crossing die in de straat woont.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , Josaphatstraat , 1030/0 , burgercollectief 1030/0

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni