Fietsbrug Jette (simulatiebeeld)

| Fietsbrug Jette (simulatiebeeld.)

Eugène Tousaintstraat in Jette krijgt nieuw uitzicht en voetgangersbrug

HS
© BRUZZ
17/02/2022
Updated: 17/02/2022 18.42u

Op 28 februari start de eerste fase van de werkzaamheden aan de Eugène Tousaintstraat in Jette. Een deel van de straat wordt heraangelegd en er komt een nieuwe voetgangersbrug die twee delen van de Rivierendreef met elkaar verbindt. Tot eind mei wordt er gewerkt in de straat.

Om de passage van bussen te vergemakkelijken zal het wegdek heringericht worden. Er komt ook een een bushalte van de MIVB. De kruispunten worden overzichtelijker en veiliger gemaakt. Het zal ook niet meer mogelijk zijn om te parkeren onder de brug, in plaats daarvan krijgen fietsers meer ruimte.

De voetpaden worden aan beide kanten verbreed. Aan de oostzijde komen de voetpaden bovendien hoger te liggen, waardoor de huidige helling zal afnemen. De riolering onder de spoorwegbrug wordt gedimensioneerd om zo het probleem van de frequente overstromingen tegen te gaan. Tenslotte komen er ook vier nieuw aangeplante bomen bij in de straat.

De werkzaamheden aan de Eugène Tousaintstraat hebben een bijzondere focus op voet- en fietsverkeer. Bernard Van Nuffel, schepen van Stadsontwikkeling en Nathalie De Swaef, schepen van Mobiliteit (Ecolo-Groen): "Deze noord-zuidas van de gemeente is heel belangrijk voor voetgangers en fietsers. Door de werkzaamheden zullen zij zich gemakkelijker door de wijk kunnen bewegen en zal dit gedeelte beter aansluiten bij de kwaliteit van de heraanleg die in het 100 meter verderop gelegen Boudewijnpark heeft plaatsgevonden".

"Deze noord-zuidas van de gemeente is heel belangrijk voor voetgangers en fietsers. En door de werkzaamheden zullen zij zich gemakkelijker door de wijk kunnen bewegen.”

Bernard Van Nuffel, schepen van Stadsontwikkeling (Ecolo-Groen) en Nathalie De Swaef, schepen van Mobiliteit (Ecolo-Groen)

Bernard Van Nuffel, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Jette

In de tweede fase komt er nog een voetgangers- en fietsersbrug bij om de Rivierendreef met de Eugéne Toussaintstraat te verbinden. Maar wegens vertragingen zullen deze werkzaamheden pas na de zomer plaatsvinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni