| De maatregel moet zorgen voor een vergroening van de mobiliteit, zonder verlies van koopkracht, zei minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget.

De door de Kamer goedgekeurde vergoeding staat beter bekend als 'cash for cars'. De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen.

Complementair met 'cash for cars'

Het mobiliteitsbudget, dat daaraan complementair moet zijn, maakt het mogelijk dat een werknemer zijn bedrijfswagen inruilt voor een kleinere wagen. De rest van het budget kan bijvoorbeeld gaan naar een abonnement op het openbaar vervoer of een elektrische fiets.

Het deel van het budget dat overblijft, kan gewoon worden uitbetaald. Dat deel zal niet worden belast, maar er moeten wel sociale bijdragen op worden betaald. De maatregel moet zorgen voor een vergroening van de mobiliteit, zonder verlies van koopkracht, zei minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , mobiliteitsbudget

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni