Fietsen in het Brussels verkeer

| Fietsen in het Brussels verkeer (archiefbeeld).

Fietser in levensgevaar na botsing met MIVB-bus

TDN
© BRUZZ
27/06/2018

In Sint-Joost-ten-Node is woensdagochtend een fietser aangereden door een bus van de MIVB. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert in kritieke toestand. Het Brussels parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het busongeval te onderzoeken.

Dat bevestigden de MIVB en parketwoordvoerster Ine Van Wymersch aan BRUZZ.

Het ongeval vond plaats omstreeks 10 uur deze ochtend in Sint-Joost ter hoogte van de halte Bossuet. Op het kruispunt van de Uurplaatstraat en de Verboeckhavenstraat reed een bus van lijn 61 de fietser omver. De man van 31 jaar werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn niet bekend. Het labo ging ter plaatse en het parket stelde ook een verkeersdeskundige aan.

De MIVB laat weten dat buslijn 61 voorlopig onderbroken is tussen haltes Fuss en Dwarsstraat in de richting van het Noordstation. De buschauffeur is bovendien in shock.

Het kruispunt ligt op de gewestelijke fietsroute MM, een van de bewegwijzerde routes door Brussel, vaak door rustigere straten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Mobiliteit , Fietser , busongeval , MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni