check-out  premetrostation Albert MIVB metropoortjes MOBIB

| Mobib-kaart

Gemeenschappelijk ticket voor alle mobiliteitsnetten nog lang niet klaar

EC
© BRUZZ
26/07/2019

Het overkoepelende, uniforme ticket voor alle openbaarvervoersmaatschappijen rond Brussel (MIVB, De Lijn, NMBS en TEC) is technisch klaar. Toch kan het niet zoals voorzien bij de start van het nieuwe schooljaar worden gelanceerd, schrijft La Libre. Het project wacht nog op formele goedkeuring door de ministers van Mobiliteit, maar die wachten zelf op een nieuwe regering.

Het eengemaakte ticket zal ervoor zorgen dat iemand met een MIVB-pas tot 11,5 kilometer buiten de gewestgrens kan rijden. Het project werd al in januari aangekondigd door Jean-Pierre Hansen, de voorzitter van het stuurcomité van het GEN. Met zo'n ticket zouden pendelaars uit de stadsrand makkelijk het openbaar vervoer naar Brussel kunnen nemen, zonder daarvoor verschillende abonnementen nodig te hebben.

Bij de aankondiging zei Hansen dat het project nog wachtte op goedkeuring door het uitvoerende comité van de ministers van Mobiliteit. Die zouden enkele dagen later samenkomen. Het was al bekend dat er toen nog onenigheden waren over de precieze tarieven van het eengemaakte vervoersbiljet, maar La Libre heeft nu ontdekt dat er nadien nooit een beslissing is genomen.

Formatiegesprekken

De ministers wilden wachten tot na de verkiezingen, maar intussen willen ze wachten op hun vervangers in de nieuwe regeringen. Aangezien de federale, Waalse en Vlaamse formatiegesprekken nog niet zijn afgerond, is het project alweer op de lange baan geschoven. De beoogde invoering op 1 september gaat dus niet door.

Het idee om een overkoepelend mobiliteitsticket in te voeren leeft al sinds 2006.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , GEN , openbaar vervoer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni