Invoering overkoepelend mobiliteitsbiljet: onenigheid over tarieven

© PhotoNews
| Midden 2019 moet het mogelijk zijn om via de verschillende netten met eenzelfde ticket de Brusselse randgemeenten te bereiken.

De invoering van een gemeenschappelijk vervoersbiljet over alle Brusselse netten heen is nog niet rond. Binnen de stuurgroep van het Gewestelijk Expresnet (GEN) bestaat immers onenigheid over de tarieven. De Brusselse regering, door mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) vertegenwoordigd in het orgaan, kan zich niet vinden in de verhoging van het basistarief voor losse tickets met 10 procent.

Na de gewestelijke en federale verkiezingen van 26 mei, volgt normaal gezien midden juni de invoering van een overkoepelend ticket voor alle Brusselse mobiliteitsnetten. Daarmee wordt het voor de Brusselaar mogelijk om met eenzelfde biljet voor alle netten de randgemeenten rond de hoofdstad te bereiken.

Verhoging basistarief met tien procent

Maar de komst hiervan zorgt voor discussie over tarieven binnen de stuurgroep van het Gewestelijk Expresnet (GEN), dat verantwoordelijk is voor de uitwerking van dit initiatief.

De Brusselse regering, binnen dit orgaan vertegenwoordigd door minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A), wil niet dat aan dit nieuwe biljet een verhoging van 10 procent van het basistarief voor losse tickets wordt gekoppeld. Dat zegt de voorzitter van de stuurgroep Jean-Pierre Hansen aan La Dernière Heure.

Het comité kwam vandaag samen om deze netelige kwestie op te lossen, maar zonder resultaat. Volgende week staan er nieuwe vergaderingen gepland. Smet liet tijdens de plenaire vergadering in het Brussels parlement alvast weten dat ‘de tarieven deze legislatuur zeker niet meer verhoogd zullen worden.'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?