© Gemeente Ukkel

Gemeente Ukkel neemt eerste strooisteps in beslag

KVDP
© BRUZZ
23/08/2021

In aanwezigheid van burgemeester Boris Dilliès hebben arbeiders van de gemeente Ukkel maandag een dertigtal deelsteps weggehaald. Ze stonden geparkeerd op plaatsen waar dat niet toegelaten is. Als de operatoren hun steps terug willen zullen ze daar 150 euro per step voor moeten betalen.

De gemeente Ukkel had al twee weken geleden aangekondigd dat ze foutgeparkeerde deelsteps in beslag zal nemen, net als Sint-Agatha-Berchem en Sint-Lambrechts-Woluwe. In Ukkel hebben de operatoren een kaart ontvangen met verbodszones. Daarnaast moeten de bedrijven hun gebruikers herinneren aan de algemene parkeerregels - zo moet op trottoirs altijd minstens 1,50 meter vrij zijn.

“Vandaag heeft de eerste operatie plaatsgevonden”, zegt burgemeester Boris Dilliès (MR). “Op twee uur tijd hebben we een dertigtal steps weggehaald. Ze stonden een beetje overal, n’importe où, op zebrapaden en kleine passages voor voetgangers.”

GAS-boetes

De deelsteps zijn intussen naar een gemeentelijke opslagplaats gebracht. Als de operatoren hun steps terug willen krijgen zullen ze daarvoor per step een GAS-boete van 150 euro moeten betalen. “Tot nu toe heeft nog geen enkel deelstepbedrijf zich aangeboden, maar het is nog een beetje vroeg.”

De burgemeester van Ukkel is van plan om dergelijke acties op regelmatige basis uit te voeren. “Dit zullen voorlopig geen sporadische operaties zijn. We gaan hiermee door tot we verandering in het straatbeeld zien.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie