Gevaarlijke Kuregembrug wordt voor Pasen rotonde

© google
| De Kuregembrug: veel asfalt, veel chaos.

De Kuregembrug, een van de gevaarlijkste kruispunten in het gewest, moet nog voor Pasen een rotonde worden. Dat zei bevoegd minister Elke Van den Brandt in het parlement.

De Kuregembrug heeft een trieste reputatie als een van de gevaarlijkste verkeersplekken in het gewest. Anderhalf jaar geleden overleed er nog een agent op de fiets. En ook eind februari raakten twee mensen er zwaargewond bij een ongeval.

Vorig jaar raakte al bekend dat de brug zal omgevormd worden tot een rotonde, die het verkeer moet stroomlijnen. Dat is nodig want de brug verbindt vandaag een kluwen van straten – onder meer de Bergensesteenweg en de Wayezstraat - die samenkomen op een onoverzichtelijke en uitgestrekte asfaltvlakte.

De heraanleg werd al verschillende keren uitgesteld, betreurde Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) dinsdag in het Brussels parlement. Minister van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Elke Van den Brandt (Groen) liet weten dat de werken nu voor Pasen gepland zijn.

De minister wees erop dat er tal van toelatingen nodig waren voor de heraanleg van het kruispunt, waardoor de werf vertraging opliep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?