| De ingang naar metrostation Rogier

Gezocht: kunstenaars om metrotoegang Rogier aan te kleden

AV
© BRUZZ
30/03/2022

Kunstenaars, meer bepaald schilders en graffiti-artiesten, kunnen vanaf nu een project indienen bij Brussel Mobiliteit om het steile plafond van een toegang naar metrostation Rogier te beschilderen. De projectoproep verloopt samen met vervoersmaatschappij MIVB en de Stad Brussel.

Met de oproep wil Brussel Mobiliteit de tunneltoegangen van de (pre)metrostations opfleuren en meer integreren in de stedelijke omgeving. Dat gebeurde eerder al aan onder meer de halte Simonis.

Kandidaten kunnen tot en met 22 mei een voorstel indienen voor het lange plafond boven de dubbele roltrap naar metrostation Rogier, vlakbij winkelcentrum City 2 en de Nieuwstraat. Het plafond heeft momenteel enkel een zwarte verflaag, maar daar komt in augustus van dit jaar verandering in. Aangezien het om een steile roltrap gaat, mag het kunstwerk niet te veel aandacht trekken zodat de veiligheid van voorbijgangers niet in het gedrang komt.

De keuze van het finale project gebeurt in verschillende stappen. Brussel Mobiliteit kiest samen met een jury een voorselectie uit al de ingezonden voorstellen. De jury zal bestaan uit verschillende partijen en belanghebbende zoals vertegenwoordigers van Brussel Mobiliteit, de Stad Brussel, de MIVB, maar ook vertegenwoordigers van handelaars en/of inwoners van de wijk zelf en minstens twee externe streetart-deskundigen.

Tot slot selecteert die jury drie werken, waar de bevolking via sociale media of via een openbare raadpleging een winnaar uit mag kiezen. Eind mei valt de definitieve keuze en in augustus starten de werken.

Eerder werden al tunneluitgangen van trams aan de Zuid -en de Jamarlaan, aan de Vrijheidslaan en de Jetselaan en aan Reyers onder handen genomen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni