Go Sharing komt met 500 deelscooters naar Brussel

go_sharing.jpg
© KH / BRUZZ
| Een rijtje scooters aan het Flageyplein.
© KH / BRUZZ
| Een rijtje scooters aan het Flageyplein.

GO Sharing lanceert zo'n vijfhonderd elektrische deelscooters in Brussel. Ze zijn dag en nacht beschikbaar en zorgen meteen voor meer dan een verdubbeling van het aantal beschikbare deelscooters in de hoofdstad.

Met de komst van GO Sharing wordt het het aantal beschikbare deelscooters in Brussel meer dan verdubbeld. Andere spelers op de markt voor deelscooters zijn het Nederlandse Felyx en het Amerikaanse Wheels.

"Met de 500 elektrische scooters die wij nu plaatsen, zorgen we voor het volume en de spreiding die de Brusselaar nodig heeft om altijd een exemplaar te vinden op wandelafstand," stelt GO Sharing-verantwoordelijke voor België, Yessin Aattache.

De scooters zijn verspreid over een 'servicegebied'. Dat gebied omvat het centrum en de omliggende gemeentes, net als enkele kleinere hotspots waar de vraag volgens GO Sharing hoog is, zoals de Heizel, het UZ Brussel en het Ter Kamerenbos.

Verdere uitbreiding mogelijk

In functie van de noden kunnen er tijdelijke of permanente hotspots bijkomen. Gebruikers kunnen de elektrische scooter ophalen en achterlaten waar ze willen. GO Sharing zorgt er zelf voor dat de scooters constant opgeladen zijn en regelmatig onderhouden worden.

GO Sharing is ook beschikbaar in ruim 30 andere Europese steden. Eerder dit jaar startte het Nederlandse bedrijf naar me eigen zeggen al met veel succes in Antwerpen. "Nu zijn we klaar voor deze nieuwe stap op de Belgische markt."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?