Het is zover: Leopold II-tunnel volledig dicht

© PhotoNews
| Renovatie van de Leopold II-tunnel vanaf 1 juli 2018.

De Leopold II-tunnel in Brussel is sinds zaterdagavond 22 uur volledig afgesloten voor een grondige renovatie.

De komende twee maanden, tot eind augustus, blijft de tunnel dicht. De voorbereidende werken zorgden de voorbije dagen al voor heel wat hinder.

De Leopold II-tunnel is met zijn 2,6 kilometer de langste tunnel van het land. Dagelijks pendelen er zo'n 40.000 voertuigen door de tunnel. "Om de veiligheid te verzekeren, het rijcomfort te verbeteren en de bovengrondse overlast te beperken wordt de Leopold II-tunnel grondig gerenoveerd", legt Brussel Mobiliteit uit.

"Zowel de waterwering als de rijweg worden vernieuwd en er komen nieuwe camera's en verlichting. Er worden ook 17 nieuwe nooduitgangen bijgebouwd." De voorbije dagen was er al veel hinder door de beperking van het aantal rijstroken, ook op de alternatieve routes.

Alternatieven

Brussel Mobiliteit raadt daarom aan zoveel mogelijk voor het openbaar vervoer of de fiets te kiezen. Of om desnoods te carpoolen. Wie echt met de auto naar Brussel moet, doet er goed aan de buurt van de Leopold II-tunnel te vermijden.

Er zijn alternatieve routes voorzien, net als een pendelparking aan de Heizel met aansluiting op de metro.

"Tussen 06.30 uur 's ochtends en 22.00 uur 's avonds is een gratis pendeldienst met collectieve taxi's voorzien tussen de parking en het metrostation", aldus nog Brussel Mobiliteit.

Klik hier voor een volledig overzicht van de geplande werken, en voor tips over hoe je verkeersellende kan vermijden.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?