Internationale bussen trekken weg uit Noordstation

© Arthur Kamminga via Twitter.
| Het Noordstation is een belangrijk knooppunt in het Europees netwerk van Flixbus.

De bushaltes van de internationale bussen verhuizen tijdelijk van het Noordstation naar de Koning Albert II-laan. De verhuis komt er nadat busoperator Flixbus klaagde over grote onveiligheid in het station.

Het Noordstation zelf is dan wel flink opgeknapt, het busstation onder het aanpalende CCN-gebouw ligt er duister en gevaarlijk bij. Dat vinden verschillende buschauffeurs en busmaatschappijen zoals discountoperator Flixbus.

De politiek heeft oren naar de verzuchtingen van de busmaatschappijen, en verplaatst nu tijdelijk het busstation naar de Koning Albert II-laan, even verderop in de Noordwijk. Dat heeft het kabinet van mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) gezegd aan de krant Het Nieuwsblad.

CCN

De halte komt er in afwachting van een grondige renovatie van het huidige busstation. Maar die plannen zijn nog zeer voorbarig. "De uitbouw hangt samen met de gesprekken over de toekomstige eigenaar van het CCN-gebouw," klinkt het nog.

In dat gebouw, dat het Gewest van de hand wil doen, huist nu nog een deel van de Brusselse administratie. Maar die verhuizen binnenkort.

Jambon

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) laat ook weten dat hij met Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) wil samenwerken om de veiligheid in de buurt wil verbeteren met hulp van de federale politie.

Clerfayt had eerder uitgehaald naar de federale regering. "De onveiligheid die de buschauffeurs van de internationale reizen voelen aan het Noordstation is de schuld van een spelletje verantwoordelijkheden doorschuiven van de federale regering en het Brussels gewest," zei hij donderdag in een persbericht.

Intercitybussen

Een nieuw internationaal busstation staat gepland aan Erasmus. Interstedelijke private bussen voeren steeds meer mensen voor een prikje vanuit en naar Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?