Jette lanceert aanbesteding voor fietsersbrug aan Rivierendreef

© Árter
| De fietsbrug moet Jette en Ganshoren verbinden (simulatiebeeld).

De beloofde fietsers- en voetgangersbrug tussen Jette en Ganshoren krijgt meer vorm. De gemeente lanceert nu een openbare aanbesteding en wil de werken eind dit jaar starten.

De plannen voor een fietsersbrug over de Eugène Toussaintstraat zijn al in 2019 aangekondigd, maar de gemeente moest het openbaar onderzoek nog afwachten. Dat is vorig jaar afgerond en de bouwvergunning is binnen. Nu lanceert de gemeente een laatste openbare aanbesteding om de brug te gaan bouwen.

"De werken zijn tegen het eind van dit jaar gepland", zegt schepen van Mobiliteit Bernard Van Nuffel (Ecolo). Het gaat om een houten passerelle die de Rivierendreef verbindt met de Sint-Pieterskerkstraat. Zo kunnen fietsers vanuit Ganshoren in één lijn naar het station van Jette. Er komt ook meer groen langs de spoorweg, waardoor de Rivierendreef zelf wat smaller wordt.

Het ontwerp komt van het Brussels bureau Arter. De gemeente kreeg voor de brug 178.000 euro aan middelen van een anonieme weldoener, die vaker fietsprojecten in Brussel aanmoedigt. In totaal kosten de werken 330.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?