Kabinet Smet: ‘Gemeenten zijn wel betrokken bij zomersluiting Leopold II-tunnel’

© Arau
| De Leopold II-tunnel ondergaat deze zomer een grondige opknapbeurt.

Op het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) vinden ze de kritiek van de burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin (MR) op de voorbereiding van de werken aan de Leopold II-tunnel onterecht.

Burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin (MR) laakt het gebrek aan communicatie tussen het Gewest en de gemeentes over de renovatie van de Leopold II-tunnel.

“Niemand werd geraadpleegd,” zei hij vandaag aan BRUZZ. “Dat is een keuze van het Gewest. Als er iets fout loopt, ligt de verantwoordelijkheid dus ook bij hen. Al zullen de problemen natuurlijk gewoon bij de gemeentes terecht komen.”

Speciale overlegcommissie

Op het kabinet van mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) begrijpen ze die hersenkronkel niet. “De gemeenten worden wel degelijk geraadpleegd. We hebben daarvoor een speciale overlegcommissie opgericht waarin de impact van de werken wordt besproken”, zo laat woordvoerder Mathias Dobbels weten.

“Ook de openbaar vervoersmaatschappijen zijn daarbij aanwezig. Samen met hen wordt er gekeken naar een verhoging van het aanbod om de hinder tijdens de zomersluiting tot een minimum te beperken."

"Het is duidelijk dat er nog heel wat werk op de plank ligt maar wij roepen alle actoren op om rond de tafel te komen zitten en constructief mee te werken. Alleen op die manier kunnen we tot een goed pakket van begeleidende maatregelen komen”, zo besluit Dobbels.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?