Knip in gevaarlijk kruispunt in Kuregem

Een deel van het kruispunt is afgesloten voor het autoverkeer.

Paaltjes en rotsblokken beperken voortaan het autoverkeer op het kruispunt tussen de Brogniezstraat en de Onderwijsstraat. Enkele maanden geleden werd er nog een vrouw aangereden op het zebrapad.

Medio april was het kruispunt in Kuregem, gelegen tussen het Zuidstation en het gemeentehuis van Anderlecht, toneel van een veelbesproken verkeersongeval. Een vrouw werd er op een zebrapad gegrepen door een autobestuurder die vanuit de Onderwijsstraat de Brogniezstraat wilde oprijden.

Buurtbewoners drongen aan op een duurzame oplossing voor het kruispunt. Dat telt vijf zebrapaden, waarvan twee net in of na een bocht. Het gemeentebestuur beloofde de zaak te bekijken in overleg met de politie en ondertussen is er ook effectief ingegrepen, zo meldt schepen voor Mobiliteit Susanne Mueller-Huebsch (Groen).

De gemeente plaatste rotsblokken en paaltjes om het kruispunt te vereenvoudigen. Daardoor kunnen auto’s niet langer de Brogniezstraat indraaien vanuit het westelijk deel van de Onderwijsstraat. Ook de keerlus vlak voor het kruispunt op de Herzieningslaan werd gesloten. “Zo zorgen we voor meer verkeersveiligheid en rust in de wijk”, zegt de schepen.

In een klap hebben omwonenden er een beetje openbare ruimte bij. Enkele buurtbewoners zijn van plan om die tijdens de aankomende autoloze zondag (22 september) in te palmen met een barcebue.

Kruispunt Onderwijsstraat Brogniezstraat
Auto's kunnen niet langer de Brogniezstraat inrijden vanuit het westelijk deel van de Onderwijsstraat.
Keerlus Herzieningslaan
Ook de keerlus op de Herzieningslaan is afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?