Kwart meer snelheidsboetes in 2019

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Snelheidscontroles op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek.

Het Brussels Gewest verwerkte dit jaar al 200.000 snelheidsboetes. Dat zijn er 26 procent meer dan vorig jaar. De volgende jaren wil het Gewest dat cijfer nog verdubbelen.

Dat bleek uit de uiteenzetting van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) in de commissie Mobiliteit, bij de toelichting van de begroting. In Vlaanderen steeg het aantal snelheidsboetes ondertussen maar met 11 procent, voegde de minister toe.

Van den Brandt legde in de commissie uit dat het aantal boetes dat het centrale boeteverwerkingscentrum kan verwerken, nog verdubbeld moet worden. Op die manier wil de regering de nultolerantie voor overdreven snelheid realiseren. Het Gewest geeft daarom een injectie van 400.000 euro aan het centrum, waardoor het totale budget op 1 miljoen euro komt.

In het centrum werken nu al 6 mensen, waaronder agenten die gedetacheerd zijn uit de lokale politiezones. Daar moeten nu nog eens 6 mensen bijkomen.

Defecte flitspalen

De defecte flitspalen van het Gewest zijn ondertussen aan de beterhand. In april bleek dat 27 van de 89 palen buiten dienst waren. Ondertussen is dat aantal teruggebracht tot 9. Tegen eind 2019 worden nog eens 6 palen aangepakt.

Het Gewest plant daarnaast ook nog de aankoop van 60 extra snelheidscamera's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?