Lanceringsdatum elektrische Villo eindelijk bekend

© PhotoNews
| Villo! deelfietsen van JC Decaux onder de luifel van het Rogierplein.

Vanaf 29 november kunnen Villogebruikers rekenen op een duwtje in de rug, of letterlijker, een elektrisch motortje. Na verschillende vertragingen is de elektrische versie van het deelfietsensysteem eindelijk klaar voor lancering.

Het gaat om een vloot van 1.800 fietsen die zullen genieten van een elektrische aandrijving. De deelfietsgebruikers krijgen zelf een batterij mee die ze in één tot twee uur via een USB-C-aansluiting kunnen opladen. Die batterij is even groot als twee smartphones, volgens Villodirecteur Jérôme Blanchevoye. Een volledig opgeladen batterij heeft een bereik van bijna 30 minuten, oftewel 10 kilometer.

De lancering van de elektrische versie van Villo! werd een paar keer uitgesteld door technische problemen. “We hebben afgelopen maand veel zitten testen en de softwarefouten zijn eruit,” zegt Blanchevoye aan BRUZZ. “In de nacht van 28 op 29 november zullen de elektrische fietsen geplaatst worden, compleet gebruiksklaar.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?