Leopold II-tunnel vanaf zaterdag overdag opnieuw open

© PhotoNews
| Vanaf zaterdag kan je overdag opnieuw door de tunnel rijden.

Na een periode van twee maanden zal de Leopold II-tunnel vanaf zaterdagochtend overdag opnieuw toegankelijk zijn voor het verkeer. Dat laat het kabinet van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) weten.

De Leopold II-tunnel was sinds mei van zondag tot en met donderdag 's nachts afgesloten voor broodnodige renovatiewerken. Op 1 juli ging de tunnel ook overdag dicht. Tijdens de eerste grote fase van de werken is het asbest uit de tunnel verwijderd.

De tunnel blijft tussen zondag en donderdag 's nachts wel nog afgesloten voor het verkeer.

De renovatie zal in totaal 39 maanden in beslag nemen. Ook tijdens de zomer van 2019 en 2020 zal de tunnel overdag gesloten zijn.

Hallepoort

Ook de werken aan de Hallepoorttunnel bereiken een nieuwe fase. De vier baanvakken zullen overdag opnieuw toegankelijk zijn. 's Nachts blijft de tunnel wel dicht. De werken zullen klaar zijn rond de jaarwisseling, laat het kabinet-Smet nog weten.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?