Lime waarschuwt voor technisch mankement

© PhotoNews
| De Amerikaanse deelstepverdeler is op dit moment de software van zijn elektrische deelsteps aan het updaten om het manco te verhelpen.

Deelstepverdeler Lime waarschuwt gebruikers voor een technisch mankement, waardoor de deelsteps overmatig remmen en mensen van de step vallen.

Wanneer een bestuurder op een hobbelige ondergrond bergaf rijdt, en in Brussel zijn er wel wat hellingen met kasseien, kan die van de step vliegen omdat die plots begint te remmen.

Dat schrijft de BBC. Er zijn al verschillende ongelukken gebeurd door het defect, maar Lime zelf zegt dat het maar om 0,0045 procent van de ritten bedraagt.

De Amerikaanse deelstepverdeler is op dit moment de software van zijn elektrische deelsteps aan het updaten om het manco te verhelpen.

Eerder las je op BRUZZ al dat er geregeld ongevallen gebeuren met deelsteps in Brussel. Alleen al in het Sint-Jansziekenhuis komen dagelijks 1 à 2 stepbestuurders langs, vaak na een val zonder tussenkomst van derden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?