Meiserplein vanaf vrijdag deels afgesloten

© Bart Dewaele
| Het verkeer zal in wijzerzin over het plein moeten rijden (archiefbeeld).
Updated: 10-08-2018 - 13:37

Vanaf vrijdagavond wordt het wellicht aanschuiven in de buurt van het Meiserplein. De MIVB zal er de tramsporen vernieuwen, en daardoor wordt de helft van het plein afgesloten. De werken duren tot volgende week donderdag.

Donderdag is de zijrijweg van de Reyerslaan richting Montgomery al afgesloten. Op vrijdag volgt het zuidoostelijke deel van het Meiserplein, tussen de Eugène Plaskylaan en de Reyerslaan. Het verkeer moet dan in de omgekeerde richting, dus in wijzerzin, over het plein rijden (Lees verder onder de afbeelding).

Werken Meiserplein
© Brussel Mobiliteit
| Het zuidoostelijke deel van het plein wordt afgesloten.

Op donderdag 16 augustus wordt het plein opnieuw opengesteld voor het verkeer. Op 17 augustus opent ook de zijrijweg aan de Reyerslaan opnieuw.

Tram vervangen door T-bus

Ook het tramverkeer op lijnen 7 en 25 is vanaf vrijdagavond 21 uur onderbroken en wordt dan vervangen door een T-bus tussen Buyl en Meiser. Tram 7 rijdt vanaf maandag opnieuw normaal, tram 25 vanaf donderdag.

“We hebben dit moment uitgekozen omdat dit een rustige periode in het jaar is. We hopen de hinder dus zoveel mogelijk te beperken,” aldus MIVB-woordvoerder Guy Sablon.

Tramtunnel

De MIVB laat ook weten dat het nog altijd de bedoeling is om op lange termijn een tramtunnel aan te leggen onder het plein. “Maar deze werken kunnen niet wachten. Als de sporen versleten zijn kan dat leiden tot gevaarlijke situaties zoals ontsporingen", klinkt het.

Meer informatie over de werken vind je op de website van de MIVB en Brussel Mobiliteit.

De spoorwerkzaamheden aan het Meiserplein zijn slechts van de vele werven die deze zomer plaatsvinden in Brussel. Een compleet overzicht vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?