Minder klachten tegen taxi's

© PhotoNews

Voor het eerst sinds 2010 daalt het aantal klachten tegen taxichauffeurs. In 2018 registreerde Brussel Mobiliteit 359 klachten, 106 minder dan het jaar daarvoor.

Wie ontevreden is over een taxirit kan klacht indienen bij Brussel Mobiliteit. De gewestelijke overheidsdienst registreerde in 2018 hoofdzakelijk klachten over verbale agressie en onbeleefde taxichauffeurs. Die maken ongeveer een derde uit van het aantal geregistreerde klachten.

Onredelijke of onjuiste tarieven zijn goed voor bijna een vijfde, op de derde plaats komen klachten over het rijgedrag van de chauffeurs.

Voor het eerst sinds 2010 daalt het aantal klachten tegen taxichauffeurs, schrijft de krant La Capitale. "Het aantal klachten is eigenlijk niet erg hoog," zegt Camille Thiry van Brussel Mobiliteit. "Er rijden toch ongeveer 1.300 taxi's rond in Brussel." Een verklaring voor de daling had Camille evenwel niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?