MIVB behaalt nieuw recordaantal ritten

© PhotoNews

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB heeft in 2018 een nieuw recordaantal ritten behaald. Volgens de eerste schattingen werden er in totaal 417,5 miljoen ritten gemaakt, ofwel een stijging van 16,6 miljoen ritten tegenover 2017.

Het recordaantal van 400,9 miljoen ritten op tram, metro en bus in 2017 werd in 2018 vlotjes gebroken en steeg met 4 procent. Het afgelopen jaar werd onder meer gekenmerkt door de komst van de eerste elektrische minisbuslijn 33, de verlenging van tram 9 en de verlengde lijn 8.

"De cijfers bevestigen de recente studie van VIAS die aangeeft dat het aandeel van het openbaar vervoer in Brussel onophoudelijk stijgt. 72 procent van de Brusselaars verklaart dat ze de afgelopen twaalf maanden het openbaar vervoer gebruikten. Daarmee steekt het openbaar vervoer de wagen voorbij", zegt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij blijft ambitieus en wil ook in 2019 opnieuw het record breken en blijft daarom ook vernieuwen. Geleidelijk aan worden 251 nieuwe hybride bussen in werking gesteld en eind 2019 moeten ook de eerste gloednieuwe M7 metrostellen geleverd worden.

"Door 5,2 miljard te investeren in het openbaar vervoer heeft de Brusselse regering deze evolutie aangemoedigd en de ommezwaai van een stad voor auto's naar een stad voor mensen ondersteund. Door de bus, de tram en de metro te nemen, droegen de Brusselaars het afgelopen jaar elke dag bij aan een beter klimaat in onze stad", zegt Brussels minister van Mobiliteit, Pascal Smet (SP.A).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?