MIVB behoudt maximale dienstverlening op Brussels openbaar vervoer

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De oversteekplaats voor voetgangers aan de MIVB-tramhalte op het Stefaniaplein.

De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB behoudt haar maximale dienstverlening, in tegenstelling tot busmaatschappij De Lijn en spoorwegmaatschappij NMBS. Daarmee wil de MIVB haar reizigers verzekeren dat ze voldoende afstand kunnen houden.

De MIVB treft wel verschillende andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo worden er geen vervoerbewijzen meer verkocht aan boord van de voertuigen of is vooraan instappen in de bus bij de bestuurder niet meer mogelijk. Schrappen in de aangeboden dienstverlening doet het bedrijf nog niet.

"We blijven ons maximale aanbod behouden. Ook al verwachten we minder reizigers op het openbaar vervoer. Zo kan wel iedereen afstand behouden", geeft MIVB-woordvoerster An Van Hamme mee.

De Lijn en NMBS op de rem

De Lijn kondigde eerder op maandag aan dat er vanaf woensdag een aangepaste dienstverlening komt met minder bussen en trams. Bij de vervoersmaatschappij meldt een hoger aantal personeelsleden zich ziek en De Lijn wil vermijden dat de komende tijd willekeurig ritten worden geschrapt. Daarom wordt de dienstregeling structureel aangepast om ze voorspelbaar te houden: het aanbod busritten neemt af met 14 procent, en het aantal tramritten met 10 procent.

Op het spoor rijden sinds maandag een 95-tal minder piekuurtreinen van de NMBS. Een beslissing die zondag werd genomen, nadat de treinen vorige vrijdag maar voor een derde vol zaten. Een beslissing die ook op kritiek stuitte, want viroloog Marc Van Ranst liet zondag nog weten dat dit "dom" was. Reizigers dreigden hierdoor weer dichter tegen elkaar te zitten op volle treinen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?