MIVB beloont reizigers die ticket valideren met culinair cadeau

© Electrolux
| Eten en drinken op de tram met de Tram Experience.

Tot 18 december kunnen reizigers van de MIVB tickets voor een ritje in de Tram Experience winnen. Dat maakt deel uit van een campagne tegen zwartrijders.

Op basis van 1,2 miljoen officiële controles van de MIVB werd een percentage van ruim 5 procent zwartrijders vastgesteld. "Dat zijn gemiste inkomsten voor de MIVB die zouden kunnen worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van het openbaarvervoersnet", klinkt het bij de MIVB.

De MIVB wil mede daarom opnieuw de aandacht vestigen op het kopen van een ticket én het valideren daarvan. "Dat stelt de MIVB beter in staat de noden van haar reizigers te kennen: wat zijn de drukste lijnen, op welk ogenblik en op welk moment?"

Tram Experience

De aandacht wordt daarbij niet alleen gevestigd op de boetes van 107 euro voor een eerste inbreuk tot 480 euro voor reizen met een vervalst ticket of abonnement van iemand anders, maar ook op het belonen van reizigers die zich wel aan de regels houden. "MIVB-klanten die zich valideren krijgen de mogelijkheid om tickets te winnen aan boord van de Tram Experience."

De boodschap zal worden verspreid via sociale media, nieuwsbrieven, de Metro, de MIVB-website en in metrostations.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?