MIVB lanceert podcast over de geschiedenis van de tram

© MIVB
| De podcast beschrijft de geschiedenis van de trams in Brussel.

De tram bestaat 150 jaar en dat viert de MIVB met een nieuwe podcast. Die beschrijft de geschiedenis van de tram vanaf de paardentrams tot de uitbouw van het netwerk in de laatste decennia. In de toekomst wil de Brusselse vervoersmaatschappij nog vaker zulke podcasts maken.

In een reeks van vier podcasts, een soort radio-uitzending die luisteraars op aanvraag kunnen beluisteren, beschrijft de MIVB de geschiedenis van de tram. Vanaf de belle époque toen de tram nog werd voortgetrokken door paarden tot de trams geleidelijk werden vervangen door elektrische locomotieven. Ook beschrijft de podcast de periode na de Tweede Wereldoorlog, toen in veel steden de trams werden afgeschaft omdat men meer vertrouwen had in de autobus. Vanaf de jaren 1970 keerde het tij en won de tram opnieuw aan terrein.

Met de podcast hoopt de MIVB met geluidsfragmenten de sfeer op te roepen die hoort bij die verschillende tijdsperiodes. De podcasts worden telkens in het Nederlands en Frans gemaakt en verspreid via Spotify of Apple Podcast.

De MIVB wil in de toekomst nog meer podcasts lanceren. "Ik denk bijvoorbeeld aan een podcast over onze aanwervingsprocedures, waar we op sociale media veel vragen over krijgen," geeft MIVB-woordvoerder Guy Sablon alvast een voorbeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?