MIVB moet 66 hybride bussen herstellen nog voor gebruik

© PhotoNews

Een bestelling van 66 hybride bussen staat al sinds april klaar in een depot in Asse, maar de MIVB heeft de bussen nog niet in gebruik genomen. Ze wachten nog op een technische herstelling. Dat schrijft La Capitale en wordt aan BRUZZ bevestigd door de MIVB. Die zegt de bussen pas in november nodig te hebben.

Het gaat om een lot van 66 bussen, van hetzelfde hybride kaliber als 75 andere die al rondrijden in Brussel. “We hadden 141 hybride bussen besteld, maar ontvangen die bestelling altijd in loten”, zegt woordvoerder Guy Sablon van de MIVB. “Bij het eerste lot zagen we dat er nog een aantal wijzigingen moesten gebeuren aan de bussen, zodat die minder pannes zouden hebben. Dat gebeurt nu als zij in de stelplaatsen staan. Dus in plaats van al meteen dat tweede lot bussen te ontvangen, hebben we de constructeur gevraagd om eerst de nodige wijzigingen te doen.” Sablon noemt dat een logische keuze en bovendien is er deze vakantieperiode tijd voor die herstellingen.

“Die bussen waren pas voorzien voor de uitbreiding van onze lijnen, in het kader van het nieuwe busplan”, zegt Sablon. In dat busplan zijn verschillende buslijnen omgeleid, uitgebreid of toegevoegd aan het vervoersnetwerk, en die aanpassingen lopen nog tot in 2021. “Door uitstel van bepaalde werven en door vertraging in de opleiding van onze extra buschauffeurs, allemaal door corona, zal de nieuwe fase van het busplan pas in november in werking treden. We hebben dus twee maanden extra tijd om de technische aanpassingen te doen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?