| Bus 71, hier op het Koningsplein, verbindt De Brouckère met Delta.

MIVB past dienstregeling aan voor 21 juli

ADD
© BRUZZ
19/07/2022

MIVB past op 21 juli haar dienstregeling aan. De reisweg van verschillende tram- en buslijnen wordt beperkt of omgelegd, bepaalde metrostations worden afgesloten, en een aantal bus-, tram- en metrolijnen zullen uitzonderlijk tot 1 uur 's ochtends rijden.

De nationale feestdag op 21 juli betekent in Brussel traditioneel het militair defilé, festiviteiten in het Warandepark en vuurwerk op het Paleizenplein. Om dat alles in goede banen te leiden, past de MIVB haar dienstregeling aan. Zo wordt een aantal tram- en buslijnen beperkt of omgelegd.

Om veiligheidsredenen worden sommige lijnen op politiebevel tijdens de festiviteiten onderbroken of omgeleid en worden sommige stations en ​ de ingangen van sommige stations gesloten om drukte te voorkomen en de doorstroming van de reizigers te bevorderen.

Metro

Zo is het station Park ontoegankelijk van 14 uur tot 17.30 uur. ​Ook het station Maalbeek wordt volledig gesloten vanaf 23 uur. Om naar het vuurwerk te gaan of het concert te verlaten wordt de reizigers gevraagd het station Schuman te gebruiken. Dit station zal alleen via de Wetstraat toegankelijk zijn. De andere toegangen worden gesloten zoals tijdens een Europese Top.

Bepaalde toegangen tot het station Merode worden eveneens gesloten. Dat is het geval vanaf 18 uur voor de toegang op de hoek van de Tervurenlaan en de Keltenlaan en voor de ingang er recht tegenover. Vanaf 23 uur worden de toegangen “Clos du Cinquantenaire” en Tervuursepoort eveneens gesloten. Om van en naar het Jubelpark te gaan wordt de reizigers gevraagd eerder de ingangen op de hoek van de Tongerenstraat te gebruiken en deze op het Prinses de Merodeplein.

Ook bepaalde toegangen tot het Centraal Station worden gesloten tijdens het Te Deum en van het station Kunst-Werk tijdens het defilé.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de MIVB en voor realtime updates kan je op zondag terecht op de sociale media van de vervoermaatschappij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni