MIVB rijdt weer op volle capaciteit bij start van schooljaar

© PhotoNews
| Omdat het niet altijd mogelijk is om anderhalve meter afstand te bewaren op het openbaar vervoer, blijven mondmaskers verplicht.

De bussen, trams en metro's van de MIVB zullen vanaf 1 september opnieuw allemaal op het net rijden. Met die volledige capaciteit hoopt de vervoersmaatschappij de toename aan reizigers - waaronder de scholieren - te kunnen opvangen. "Al verwachten we nog altijd minder reizigers dan normaal, bijvoorbeeld door thuiswerk."

Vanaf 1 september gaan de scholen weer open en dat zorgt voor meer scholieren op het openbaar vervoer. Niet enkel vergeleken met de zomermaanden, maar ook met de maanden voordien, toen leerlingen nog lang niet allemaal terug naar school konden. Bovendien komen vanaf september meer pendelaars terug uit vakantie en moeten ook zij op hun werk geraken. Vervoersmaatschappij MIVB voorziet nog geen extra veiligheidsmaatregelen, maar zet wel het volledige vervoersnet in. "We rijden opnieuw aan volle capaciteit, zoals altijd bij de start van het schooljaar, en dat is zowat het enige dat we kunnen doen", aldus Guy Sablon, woordvoerder van de MIVB.

De MIVB bleef tijdens de coronacrisis ook gewoon door Brussel rijden, maar door ziektegevallen of afwezigheden onder het personeel reden er toch minder bussen en trams dan normaal. Er was ook een tijdelijke werkonderbreking van enkele bus- en tramchauffeurs die ontevreden waren met de maatregelen. Die problemen zijn intussen van de baan, zegt Sablon. "Er is geen enkel signaal dat er op dat vlak iets zou veranderen. Iedereen blijft aan het werk."

Mondmaskers

Met alle bussen en trams weer in actie, zal de capaciteit nu dus hoger liggen dan voor en tijdens de zomermaanden. De voertuigen krijgen nog altijd dagelijks een grondige desinfectiebeurt."Bovendien blijft de mondmaskerplicht gelden", aldus Sablon.

Hoe dan ook verwacht de MIVB nog niet hetzelfde aantal reizigers als gewoonlijk doorheen het schooljaar het geval is. "Het is natuurlijk afwachten, maar ongetwijfeld gaan we, bijvoorbeeld door thuiswerk, nog altijd minder mensen vervoeren dan voor corona", zegt Sablon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?