Oude oranje MIVB ontwaarder

MIVB verkocht dit jaar al 1000 stuks uit MIVB-store

Fauve Deldime
© BRUZZ
18/04/2023

Dit jaar heeft de MIVB al duizend gadgets, gezelschapsspellen en tassen verkocht van hun MIVB-store. De Brusselse vervoersmaatschappij wil het belang van duurzaamheid in de verf zetten. Daarom verkopen ze goederen van gerecycleerd materiaal zoals oude bouwzeilen.

Het nieuwste artikel in de webshop is een waterbestendige laptophoes. “MIVB recupereert objecten van werven die ze anders zouden weggooien”, vertelt An Van hamme, woordvoerster MIVB.

Volgens Van hamme zijn er sinds het begin van 2023 al duizend stuks van de thematische voorwerpen verkocht. Van de duizend in totaal, zijn 400 gerecycleerde goederen, zoals bouwzeilen en stoelbekleding die getransformeerd worden in zakken of kaarthouders.

Het oude oranje bakje om tickets mee te ontwaren, is eveneens één van de bestsellers, maar kost wel 99 euro. Van hamme zegt dat de MIVB samenwerkt met verschillende maatwerkbedrijven om bijvoorbeeld van een ontwaarder een bakje te maken om huissleutels in te hangen.

Op de webshop variëren de prijzen tussen de 9 euro voor een mok en 279 euro voor de maquette van een tram. Van hamme: “Het is zo duur, omdat het ook effectief kan rijden op een spoor van speelgoed. Die maquette is heel populair bij verzamelaars."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni