MIVB vervoert vanaf vandaag iedereen gratis naar het vaccinatiecentrum

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 18 maart 2021
Updated: 18-03-2021 - 18:36

Vanaf donderdag 18 maart kan iedereen die een uitnodiging voor een coronavaccinatie heeft in Brussel daar gratis met de MIVB naartoe. Met de uitnodiging van de GGC kunnen Brusselaars een Event Pass van de MIVB aanvragen voor de twee vaccinaties.

Om de toegang tot de vaccinatiecentra zo laagdrempelig mogelijk te maken, kan iedereen gratis met het Brusselse openbaar vervoer naar een van de vaccinatiecentra in het gewest. Vanaf vandaag (18 maart) is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis optie.

Mensen met een uitnodiging kunnen online een speciaal formulier van de MIVB invullen. Vervolgens krijgen ze via e-mail een tweetal codes waarmee ze een Event Pass voor de dagen van de twee vaccinaties kunnen afhalen bij een van de automaten van de MIVB.

Vanuit allerlei beleidsniveaus worden gratis mogelijkheden aangeboden om de vaccinatiecentra te bereiken. Eerder zette de stad Brussel een actie op om ouderen en personen met een beperkte mobiliteit gratis met de taxi naar de vaccinatiecentra te vervoeren. En federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) kondigde aan dat het vanaf 21 maart ook mogelijk is om gratis met de trein naar een vaccinatiecentrum te reizen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?