MIVB zoekt dit jaar nog 300 medewerkers

Tram 82 richting Drogenbos aan de MIVB-tramhalte aan het Westation Tram 82 richting Drogenbos aan de MIVB-tramhalte aan het Westation
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Tram 82 richting Drogenbos aan de MIVB-tramhalte aan het Westation.
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Tram 82 richting Drogenbos aan de MIVB-tramhalte aan het Westation.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij kondigde begin 2022 aan dat ze 760 vacatures had. Binnen dit en het einde van het jaar zoekt de MIVB nog 300 medewerkers.

Begin januari kondigde de MIVB aan 760 vacatures te hebben in 2022: vooral chauffeurs, maar ook technische profielen, personeel voor de beveiliging van het netwerk en ondersteunende functies. Dit waren eerste ramingen van de aanwervingen, gebaseerd op de nieuwe vacatures en het verwachte vertrek in 2022.

Eind juli had de MIVB 651 functies ingevuld. In de loop van het jaar werden nieuwe vacatures opengesteld door vertrek, overplaatsingen en de behoefte aan nieuw personeel voor de uitbreiding van het netwerk en om de ontwikkelingsprojecten van de MIVB uit te voeren.

Technisch personeel

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij heeft momenteel bijna 300 vacatures, voornamelijk voor technisch personeel (ongeveer 100), gevolgd door ingenieurs, IT-personeel, technische bachelors en ondersteunend personeel (HR, financiën, verkoop, enzovoort).

De MIVB heeft vooral moeite om de technische functies in te vullen. "We zijn lang niet de enigen die op zoek zijn naar technische of IT-profielen. Voor bepaalde functies zijn er maar een beperkt aantal sollicitanten en zoeken we heel gespecialiseerde profielen of profielen waarvoor een tekort op de arbeidsmarkt bestaat. Het is een echte uitdaging," zegt Phallyne Tiv, Recruitment Manager bedienden bij de MIVB. ​

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?