Molenbeek gaat parkeerbeleid anders aanpakken

© parking.brussels
| Een scancar, een ‘slimme’ auto die met één scan kan traceren of automobilisten het parkeerreglement al dan niet respecteren.

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek gooit haar parkeerbeleid over een andere boeg. Het vernieuwt al haar parkeerautomaten en zet voortaan scanvoertuigen in tegen foutparkeerders. Samen met het gewestelijk parkeeragentschap parking.brussels kondigde Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en haar schepen van Mobiliteit Abdellah Achaoui de nieuwigheden aan.

Het nieuwe parkeerbeleid moet het leven van de Molenbekenaar vergemakkelijken volgens de gemeente. De inwoners zouden vlotter een parkeerplaats moeten vinden in hun buurt aangezien voertuigen van buiten de gemeente strenger gecontroleerd worden en enkel voor een korte duur zullen kunnen parkeren. "Deze modernisering van de parkeercontrole in Molenbeek heeft geen ongunstige impact op de Molenbekenaars. Met hun bewonerskaart kunnen ze hun auto nog steeds gratis parkeren in hun buurt," benadrukt schepen Abdellah Achaoui (PS).

De plaatsing van in totaal 326 nieuwe-generatie parkeerautomaten zal in vier fasen verlopen en moet eind maart 2021 zijn afgerond. Andere Brusselse gemeenten zoals Brussel-stad, Jette, Schaarbeek of Elsene gebruiken deze parkeerautomaten ook. Om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van de nieuwigheden wordt een informatiecampagne opgestart. De automobilisten moeten voortaan verplicht hun nummerplaat invoeren bij het begin van de parkeerperiode en betalen kan nu ook met een bankkaart. Wie beboet wordt, krijgt de bon niet meer onder de ruitenwisser, maar wel via mail.

Voor mensen met een gehandicaptenkaart is het belangrijk deze duidelijk in het midden van het dashboard te plaatsen, zodat deze duidelijk zichtbaar is voor de scanvoertuigen. De scanwagens hebben problemen met het herkennen van die kaarten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?