Een scancar, een ‘slimme’ auto die met één scan kan traceren of automobilisten het parkeerreglement al dan niet respecteren
© parking.brussels | Een scancar, een ‘slimme’ auto die met één scan kan traceren of automobilisten het parkeerreglement al dan niet respecteren.

Scanwagens gaan ook in Molenbeek controleren

TRO
© BRUZZ
28/10/2020

De gemeente Molenbeek en het gewestelijk parkeeragentschap parking.brussels hebben dinsdag een nieuwe overeenkomst ondertekend. Die nieuwe overeenkomst moet vooral tot efficiëntere controles leiden.

Parking.brussels is al sinds 2014 verantwoordelijk voor het parkeerbeheer in de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. De gemeente vertolkte daarmee een voortrekkersrol in het gewest. De samenwerking werd dinsdag vernieuwd, wat inhoudt dat niet alleen de uitwisseling van vooral financiële gegevens geüpdatet wordt, maar ook dat de werking van het begeleidingscomité bijgestuurd wordt.

In de overeenkomst is onder meer de komst van 350 nieuwe parkeerautomaten opgenomen. Daarnaast is het vanaf 2021 mogelijk om controles uit te voeren met de scanwagens van parking.brussels. De inkomsten aan parkeergelden moeten voor de gemeente Sint-Jans-Molenbeek met een miljoen euro per jaar toenemen.

"Dit is een belangrijke opsteker voor onze gemeentebegroting," zegt Abdellah Achaoui (PS), schepen van Mobiliteit van Molenbeek. "Naast die extra inkomsten ben ik ook blij met de komst van de scanwagen, die een efficiëntere controle en dus een betere parkeeropvolging mogelijk maakt."

Voorzitter van parking.brussels, Ahmed Medhoune: "Deze nieuwe overeenkomst is voor ons een springplank om op termijn van parking.brussels, dat in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot de grootste openbare parkeeroperator in België, de rechtmatige en enige partner van alle Brusselse gemeenten te maken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Mobiliteit, Politiek, Parking.Brussels, Catherine Moureaux, scancars, scanwagen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie