Na Azalealaan krijgt ook Eisenhowerlaan gemarkeerd fietspad

De Eisenhouwerlaan krijgt okerkleurige fietspaden aan weerszijden.
© Google
| De Eisenhouwerlaan krijgt okerkleurige fietspaden aan weerszijden.
© Google
| De Eisenhouwerlaan krijgt okerkleurige fietspaden aan weerszijden.

Ook de Eisenhowerlaan in Schaarbeek krijgt een okerkleurig gemarkeerd fietspad. Het zal zo een geheel vormen met de Azaelealaan, die dat ook heeft. De aanpassing kadert binnen het circulatieplan voor de wijk, dat door het schepencollege werd goedgekeurd.

“Het schepencollege heeft dan ook de keuze gemaakt voor twee gemarkeerde fietspaden op de laan. Dit in overeenstemming met het fietsvademecum van Brussel Mobiliteit," klinkt het bij de gemeente. Dat staat gemarkeerde fietspaden toe op wegen met gemengd verkeer waar een zone 30 geldt.

Op zich is het een goede zaak dat de oude verkeerssituatie wordt gewijzigd, reageert Pieter Fannes van het collectief 1030/0. "Het vorige fietspad was heel smal en heel gevaarlijk." Toch vreest hij dat de nieuwe fietspaden heel smal zullen zijn en dubbelparkeren op het fietspad is een risico. “Ondanks het feit dat er eenrichtingsverkeer komt in de straat, krijgt de auto er nog heel veel ruimte. Dat had ambitieuzer gekund, maar dan had het schepencollege wel moeten beslissen om één van de parkeerstroken op te offeren.”

Tijdens de testfasen kreeg de Stobbaertslaan enorm veel verkeer te slikken. Dit maakte het gevaarlijk en onveilig voor de vele scholen die er gevestigd zijn. Daarom heeft het schepencollege beslist om op de Stobbaertslaan twee tegenover elkaar liggende eenrichtingsstraten in te voeren. Die komen dan samen ter hoogte van de Vandenbusschestraat. Deze zogenaamde ‘knip’ maakt doorgaand verkeer niet meer mogelijk. Dat komt de veiligheid van de kinderen rond de schoolpoort ten goede. Deze keuze kan op het enthousiasme van het collectief 1030/0 rekenen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?