Car sharing met Zipcar en Ubeeqo in Brussel

| "Gezien de nieuwe wetgeving vormt deze kaart zowel voor werkgevers als voor werknemers de ideale oplossing om het mobiliteitsbudget in te voeren en te gebruiken," zegt topman Olivier Bouquet van Edenred Benelux.

Na de maaltijd- en ecocheque, nu ook een mobiliteitskaart

TD
© Belga
26/02/2019

De uitgever van maaltijd- en ecocheques Edenred gaat een derde kaart lanceren. 'Mobility' komt er nu het mobiliteitsbudget goedgekeurd gaat worden in de Kamer.

Werknemers die een bedrijfswagen hebben of daarvoor in aanmerking komen en die opteren voor het mobiliteitsbudget, zullen een budget ter beschikking krijgen waarmee ze hun woon-werkverkeer zelf kunnen invullen. Ze kunnen kiezen voor een milieuvriendelijke bedrijfswagen, of bijvoorbeeld alternatieve en duurzame vervoersmiddelen kopen. Blijft er dan nog geld over, dan wordt dat uitbetaald. De regeling staat uiteindelijk deze week op de agenda van de plenaire Kamer.

572 euro

Edenred wil alvast inspelen op de nieuwe regeling en biedt een mobiliteitskaart aan, zo meldt het in een persbericht. Ook deze kaart werkt volgens een prepaid-principe, nu op basis van het mobiliteitsbudget. Het bedrag wordt bepaald door de criteria van de bedrijfswagen die men afstaat. Met de kaart kan je dan het openbaar vervoer, taxi's, deelfietsen, -wagens, -steps ... betalen. Edenred schat dat bijvoorbeeld een Volkswagen Golf overeenstemt met een maandelijks budget van 572 euro.

Edenred haalt alvast als argument aan dat de werkgever met één partner bijvoorbeeld zijn maaltijd- en ecocheques en het mobiliteitsbudget kan laten beheren. "Gezien de nieuwe wetgeving vormt deze kaart zowel voor werkgevers als voor werknemers de ideale oplossing om het mobiliteitsbudget in te voeren en te gebruiken," zegt topman Olivier Bouquet van Edenred Benelux.

Sodexo wacht af

Sodexo, de andere grote speler voor maaltijd- en ecocheques, zegt in een reactie dat het eerst de tijd wil nemen om het nieuwe mobiliteitsgedrag te bestuderen vooraleer met een oplossing te komen. Het bedrijf mikt op innovatieve digitale oplosingen om het voor werkgevers- en -nemers eenvoudiger te maken, klinkt het.

"We zullen deze aanpak de komende maanden aangaan met een oplossing die specifiek is voor de Belgische markt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , mobiliteitsbudget , edenred

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni