Archiefbeeld van de Baljuwtunnel.

Maandag zijn de Baljuwtunnel en de Naamsepoorttunnel heropend. Dat meldt Brussel Mobiliteit op X (voorheen Twitter). Tijdens de herfstvakantie waren de tunnels gesloten wegens renovatiewerken. In andere Brusselse tunnels wordt wel nog verkeershinder verwacht.

"De werken in de Baljuwtunnel en in de Naamsepoorttunnel zijn verlopen zoals voorzien. Beide tunnels zijn opnieuw open in beide richtingen," meldt Brussel Mobiliteit maandag op X. De overheidsdienst verwijderde tussen 27 oktober en 6 november asbest uit de Naamsepoorttunnel, van 29 oktober tot 6 november werd het tunneldak van de Baljuw- en Vleurgattunnel verstevigd. De Naamsepoorttunnel blijft tot maart 2024 's nachts wel nog gesloten voor wegenwerken.

Ook in andere Brusselse tunnels blijft er voorlopig nog verkeershinder. Zo is de Rogiertunnel tot eind december 's nachts gesloten wegens werkzaamheden. De Kruidtuintunnel is tot begin 2024 enkel overdag bereikbaar. Sinds afgelopen zaterdag zijn er versmalde rijstroken in de Leonardtunnel en geldt er een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur door onderhoudswerken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni