GreenMobility, een autodeelbedrijf met volledig elektrische auto's, opent drie hotspots in Brussel.

Nieuw deelplatform met elektrische auto's doet intrede in Brussel

Mats Buelinckx
23/04/2021

GreenMobility, een Scandinavisch autodeelplatform dat met volledig elektrische wagens rijdt, opent na Gent en Antwerpen nu ook drie hotspots in Brussel. De autodeeldienst breidt zijn diensten uit met plaatsen op de Interparking Munt, Interparking Grote Markt en Interparking 2 Portes.

Het autodeelbedrijf GreenMobility opent drie hotspots in Brussel. Auto's ophalen en terugbrengen kan in de ondergrondse parkings Interparking Munt, Interparking Grote Munt en Interparking 2 Portes. Het bedrijf had eerder al hotspots in Antwerpen en Gent, en wil uitbreiden over heel België. Ook rijden tussen de steden is mogelijk. Zo kunnen bestuurders in bijvoorbeeld Gent of Antwerpen vertrekken en hun auto achterlaten in Brussel.

Soft launch

Vanwege corona koos GreenMobility voor een soft launch in Brussel. Er werden nog geen extra auto’s ingezet en free floating, het flexibel parkeren in de straten, kan nog niet in de hoofdstad. “We merken dat mensen momenteel veel minder buitenkomen door de strenge coronamaatregelen. Het leek ons dan ook interessanter om de grote lancering van GreenMobility in Brussel te verschuiven naar later in het jaar, wanneer er weer meer vraag is naar mobiliteitsoplossingen", zegt CEO Steve Van Avermaet in een persbericht.0

"Eenmaal free floating ook in Brussel mogelijk wordt, is GreenMobility nu de eerste freefloatspeler die roaming toelaat tussen Gent, Antwerpen en Brussel”, aldus nog Van Avermaet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni