Nieuwe buslijn 56 tussen Heembeek en Schaarbeek vanaf 2 maart

© PhotoNews
| 26 mei 2019: voorstelling van de nieuwe elektrische buslijn 37 van de MIVB in Ukkel (Archiefbeeld)

De nieuwe buslijn 56 verbindt Schuman met Buda in Neder-over-Heembeek, en doorkruist de gemeente Schaarbeek. De lijn zou in eerste instantie in november van start gaan, maar dat werd uitgesteld naar 2 maart. Dankzij het eindpunt aan Schuman biedt de lijn eveneens een rechtstreekse verbinding met de metro en de trein.

Bus 56 gaat rijden vanaf 4 november. De noordelijke terminus wordt het nieuwe distributiecentrum van Bpost. Via het Militair Hospitaal en het centrum van Neder-Over-Heembeek gaat het vervolgens naar het winkelcentrum Docks, aan de Van Praetbrug. Vandaar doorkruist de lijn de gemeente Schaarbeek, via onder meer Verboekhoven, Colignon, Wijnheuvelen en Dailly. Daarna gaat via de Ambiorixsquare naar het Schumanplein.

De nieuwe bus kadert in de hervorming van het busplan van de MIVB: "dat plan herschikt 2/3 van de buslijnen om de capaciteit en de aantrekkelijkheid van het busnet te verbeteren," aldus de MIVB. Ook de lijn 47 zal worden aangepast. Die lijn loopt dubbel met de lijn 3 die Heembeek verbindt met De Brouckère, en rijdt overigens enkel op daluren tot aan het centrum. Daarom rijdt deze lijn vanaf 2 maart alleen nog tussen de stations van Vilvoorde en van Heembeek, waar de reizigers in tram 3 kunnen stappen om snel het stadscentrum te bereiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?