Nieuwe testfase Sylvain Dupuislaan in Anderlecht loopt vertraging op

© Bernard Demoulin
| Op de Anderlechtse Sylvain Dupuislaan werd vorige week een rijstrook langs beide richtingen geschrapt. Het zorgt voor ellenlange files

In de loop van deze maand zou de Sylvain Dupuislaan opnieuw van twee naar vier rijstroken gaan, maar de nieuwe wegmarkeringen kunnen voorlopig nog niet aangebracht worden. Daardoor geldt nu nog de vorige testfase, waarbij de drukke verkeersader een rijstrook en een fiets-, taxi- en busstrook in elke richting telt.

Sinds juni telt de Sylvain Dupuislaan twee rijstroken minder. In elke richting werd toen een rijvak geschrapt om plaats te maken voor fietsers, taxi's en bussen. De ingreep lokte verontwaardigde reacties uit van buurtbewoners en de Anderlechtse meerderheid.

In oktober bereikten Gewest en gemeente een akkoord over een nieuwe testfase. De Sylvain Dupuislaan zou opnieuw vier rijstroken tellen en in de plaats van een parkeerstrook komt er een tweerichtingsfietspad.

De nieuwe wegmarkeringen moesten er in de loop van deze maand komen, maar de werken hebben vertraging opgelopen. Dat schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigt door het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Villo-station en laadpaal

"Voor de schilderwerken wachten we nog op Villo en Pitpoint", zegt Pieterjan Desmet, de woordvoerder van Van den Brandt. Die twee bedrijven moeten eerst een fietsstation en een laadpaal verplaatsen voor de nieuwe wegmarkeringen aangebracht kunnen worden. "Wat wel al vaststaat is dat we de verkeerslichten op 1 december aanpassen."

Intussen blijft de huidige verkeerssituatie gelden, met een rijstrook en een fiets-, taxi- en busstrook in elke richting. Wanneer de nieuwe testfase van start kan gaan, is nog niet duidelijk, maar de schilderwerken moeten alleszins van start gaan voor we wintertemperaturen bereiken. Daar maakt burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps (PS) zich zorgen over. "Op dit moment is de huidige verkeerssituatie niet problematisch, maar dat kan veranderen wanneer de niet-essentiële winkels opnieuw open mogen", zegt Cumps aan La Dernière Heure.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?