Gewest zoekt architect voor nieuw woonproject Sylvain Dupuis in Anderlecht

© MD
| De Sylvain Dupuislaan werd zopas zelf heringericht, met een afgesloten rijstrook voor bussen, taxi's en fietsers. Nu volgt ook een nieuw woonproject.

Zestig nieuwe woningen, een crèche en cultuur- en sportvoorzieningen. De Brusselse regering lanceert een architectuuropdracht voor het nieuwe woonproject 'Sylvain Dupuis' in Anderlecht. Het hele project mag 16 miljoen euro kosten.

Het nieuwe project komt er op initiatief van staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS), die het donderdag zelf aankondigt via Twitter.

Er moeten 60 woningen komen en een crèche voor maximaal 56 kinderen. Het complex komt daarmee recht tegenover het Westland Shoppingcenter te liggen, van huisnummer 310 tot 358. Bovendien krijgt het clubhuis van de gemeentelijke tennisclub een uitbreiding. Dat clubhuis ligt op de Itterbeekselaan, een blokje-om vanaf de Sylvain Dupuislaan. De staatssecretaris belooft tot slot een nieuwe culturele ruimte in de buurt.

Voor het hele project wordt een totaalbedrag van 16 miljoen euro uitgetrokken. Opvallend is dat de woningen bedoeld zijn voor middelhoge inkomens. Het gaat dus niet om bijkomende sociale woningen, die eerder in het regeerakkoord waren beloofd.

Herinrichting

Het Gewest investeerde eerder ook al in aangepaste mobiliteit in de buurt. Op de Sylvain Dupuislaan werd een rijstrook geschrapt voor autoverkeer en als aparte bus- en fietsstrook ingericht. Die herinrichting kon wel op enige kritiek rekenen van buurtbewoners en handelaars.

Het kabinet van staatssecretaris Ben Hamou laat weten dat het nieuwe woonproject geen deel uitmaakt van een bredere herinrichting van de wijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?