ZOOM BUS MIVB BRUZZ ACTUA 1618

| Een bus van de MIVB.

Nieuwe tijdelijke buslijn 90 in Anderlecht

GR
© BRUZZ
06/01/2022

Anderlecht heeft er vanaf maandag een tijdelijke buslijn bij. Lijn 90 moet de mobiliteit in de wijk van het Schoonheidsplein verbeteren. De oorspronkelijke lijnen 49 en 89 die daar passeren worden omgeleid, zodat op het traject aanpassingen kunnen worden uitgevoerd om de doorgang van langere bussen te vergemakkelijken.

Door een werf in de Wayezstraat moeten verschillende buslijnen in Anderlecht omrijden. Bovendien vereist de ingebruikname van gelede bussen op de drukke lijnen 49 en 89 plaatselijke aanpassingen om de doorgang van deze langere bussen mogelijk te maken.

Door deze werkzaamheden kunnen de inwoners van de Schoonheidswijk niet langer een beroep doen op de bussen 49 en 89 om zich te verplaatsen. Om ervoor te zorgen dat de bewoners toch de bus kunnen nemen, stelt de MIVB tijdens de duur van deze omleidingen een nieuwe buslijn in dienst: de tijdelijke lijn 90.

Van Jacques Brel tot Peterbos

De nieuwe lijn 90 verbindt het metrostation Jacques Brel met het Peterbospark, via het Schoonheidsplein. Vanaf Jacques Brel zullen de bussen de haltes Aumale, Broeren, Schoonheid, Jakob Smits (Obusstraat), Henri Rey, Paulsen en Peterbos met elkaar verbinden.

l90_lijnschema.png

| Voor wie vanuit de Peterboswijk komt, rijden de bussen tussen de haltes Paulsen, Jakob Smits (Prins van Luik), Schoonheid, Broeren, Aumale en tenslotte Jacques Brel.

Voor wie vanuit de Peterboswijk komt, rijden de bussen tussen de haltes Paulsen, Jakob Smits (Prins van Luik), Schoonheid, Broeren, Aumale en tenslotte Jacques Brel. Van maandag tot zaterdag rijdt de lijn overdag om de 12 minuten en 's avonds om de 20 minuten. Op zondag rijden de bussen overdag om de 15 minuten en 's avonds om de 20 minuten.

Snelheid en regelmaat verhogen

De werf in de Wayezstraat duurt tot de zomer van 2022. De werken waren nodig omdat de installaties onder de rijweg (water, elektriciteit, enz.) in slechte staat verkeerden en de tramsporen moesten worden vervangen.

De gemeente Anderlecht, het Gewest en de MIVB grepen deze gelegenheid aan om deze verkeersader volledig te herdenken en het openbaar vervoer te verbeteren, dankzij verbeteringen die zowel de snelheid als de regelmaat zullen verhogen.

Ook de uitbreiding van de capaciteit van de buslijnen 49 en 89 was een essentiële maatregel. Daarom rijden er nu gelede bussen, die groter zijn dan gewone bussen, op deze trajecten. Meer informatie over lijn 90, de reisweg en de dienstregeling vind je op de website van de MIVB.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni