Nieuwe verkeerssituatie zorgt voor verwarring aan Basiliek

© VRT NWS

Ter voorbereiding van de renovatie van de Leopold II-tunnel werd vanaf dinsdag éénrichtingsverkeer ingevoerd rond het Elizabethpark en de Basiliek van Koekelberg. Die aanpassing leidt tot verwarring bij de vele automobilisten die nog steeds in twee richtingen blijven rijden.

Op een foto is te zien hoe chauffeurs in de Landsroemlaan in Ganshoren in twee richtingen blijven rijden ondanks de nieuwe, witte pijlen die in de tegengestelde richting wijzen.

“Deze dinsdag werkten we alles af. We plaatsten nieuwe borden en brachten nieuwe wegmarkeringen aan,” zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ. “Maar het is duidelijk dat heel wat chauffeurs niet goed opletten."

"Om extra aandacht te vestigen op deze gewijzigde verkeerssituatie, zullen we de aankondiging nogmaals via onze sociale media verspreiden", vervolgt Paemen. "We vragen de politie ook om de nieuwe verkeersregels extra in de verf te zetten,” klinkt het.

De wegmarkeringen kwamen er enkele dagen vroeger dan gepland. “We hebben efficiënter en sneller gewerkt,” zegt Paemen. “Bovendien voorspellen ze dit weekend regen en dan kunnen we geen wegmarkeringen aanbrengen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?