Nog vijf namen in de running voor nieuwe brug over het kanaal

© Beliris
| Simulatiebeeld van de geplande brug

Dit najaar start bouwheer Beliris met de bouw van een nieuwe brug over het kanaal Charleroi-Brussel-Antwerpen. Om een naam voor die nieuwkomer te vinden, rekenen Beliris en de Stad Brussel op de Brusselaars, en vroegen beide partners om suggesties in te dienen. De shortlist is nu bekend.

Meer dan 600 Brusselaars kwamen met een naamsvoorstel op de proppen voor de nieuwe brug die de Simon Bolivarlaan met de Havenlaan zal verbinden. Op basis van die ideeën werd een shortlist opgesteld.

“Bij het filteren keken we vooral naar het feit of de suggestie iets met het thema mobiliteit te maken had en of de naam misschien naar een bekende Brusselse, overleden vrouw verwees,” vertelt Lola Dirkx, kabinetsmedewerkster van Brussels schepen van Stedenbouw Ans Persoons (Change.Brussels/SP.A), aan BRUZZ. Publieke ruimten mogen immers nooit vernoemd worden naar levende personen. “En we keken ook naar hoe vaak een bepaald idee terugkwam.”

Dat leidde uiteindelijk tot een shortlist met vijf namen. De Pont Agnès Vardabrug verwijst naar de in Elsene geboren cineaste; de Pont Suzan Danielbrug naar de Brusselse holebi-activiste. De Pont d’ici tot ginderbrug knoopt vlotjes aan bij het thema mobiliteit en het Brussels dialect. De Pont 22 mars – 22 maartbrug en de Pont Zinnekesbrug spreken dan weer voor zich.

Nog tot zondagavond kan via een link op de Facebookpagina’s van de Stad Brussel en Beliris gestemd worden op één van de vijf namen op de shortlist. Op maandag wordt bekendgemaakt welke naam de nieuwe brug zal krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?