Parking onder Schaarbeeks Lehonplein begraven

© google
| Lehonplein Schaarbeek

De gesprekken tussen Schaarbeek en Interparking over de aanleg van een parking onder het Lehonplein zijn afgesprongen. Onder meer het schrappen van alle bovengrondse parkeerplaatsen was voor Schaarbeek een brug te ver, zegt burgemeester Bernard Clerfayt (Défi).

Clerfayt en diens schepen van Mobiliteit Denis Grimberghs (CDH) laten weten dat de onderhandelingen met Interparking op niets uitdraaiden, omdat die laatste een reeks onaanvaardbare eisen op tafel legde. Het ging dan bijvoorbeeld om de vraag om alle bovengrondse parkeerplaatsen te schrappen en over de tarieven voor gebruikers.

De gemeente blijft naar eigen zeggen wel vragende partij voor een parking onder het Lehonplein. Maar omdat Interparking de enige private partner was die zich kandidaat stelde om die aan te leggen, te financieren en uit te baten, is niet meteen duidelijk hoe of wanneer de parking er nog kan komen.

Over verkiezingen getild

Het dossier wordt in ieder geval over de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar getild. “Het zal aan de volgende meerderheid zijn om het dossier rond de parkings en hun locatie opnieuw op te nemen”, schrijven de burgemeester en zijn schepen in een persbericht.

De ondergrondse parking zou normaal een 260-tal plaatsen tellen.

In het verleden lieten buurtbewoners van het plein zich ook al bijzonder kritisch uit over de te bouwen parking. Die zou volgens hen veel geld kosten én meer verkeer naar de wijk lokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?