| Europaesplanade in Sint-Gillis

Politie worstelt met wildparkeerders op Europaesplanade en Fonsnylaan

ADD
© BRUZZ
09/08/2021
Updated: 09/08/2021 18.15u

De Europaesplanade en Fonsnylaan - beide in Sint-Gillis - lijken dezer dagen meer op een autoparking dan anders. De politiezone Zuid treedt naar eigen zeggen minder repressief op dan anders. "Gezien de grote hoeveelheid auto's die er staan opgesteld, is het onmogelijk alles weg te takelen, maar we voeren geregeld gerichte acties uit met pv's."

In de straten rond het Zuidstation is het momenteel erg druk. "Daar zijn twee verklaringen voor", zegt Laziza Sadik, woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid. "Enerzijds zitten we met de Zuidfoor, die loopt nog tot eind augustus. Anderzijds zijn de werken ter voorbereiding van metrolijn 3 nog altijd aan de gang. Die combinatie zorgt voor veel chaos en drukte in de buurt."

Door de weken heen hebben heel wat automobilisten dan maar op verschillende plaatsen parkeerplekken opgeëist. Zo verandert de achterkant van het Fonsnylaan bij momenten in een autoparking. Hetzelfde geldt voor de Europaesplanade, vlakbij het Zuidstation.

Volgens de politie is het onmogelijk om de auto's weg te takelen. "We takelen daar geregeld auto's weg, maar gezien de grote hoeveelheid auto's die er staan opgesteld, is het onmogelijk alle auto's weg te takelen en wordt er dus minder repressief opgetreden", zegt politiewoordvoerster Sadik.

"Het is een moeilijke situatie, maar we voeren er geregeld gerichte acties met pv's, want de klachten van buurtbewoners blijven komen. Bovendien gaat het om toegangswegen voor de hulpdiensten", aldus de politiewoordvoerster nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni