Rogiertunnel in groot onderhoud vanaf de krokusvakantie

© PhotoNews
| De Rogiertunnel onder het Rogierplein.

In afwachting van de grote renovatie die voorzien is in 2023, vindt vanaf de krokusvakantie alvast een groot onderhoud van de Rogiertunnel plaats. De werkzaamheden zullen duren tot eind september 2019. Tijdens de zomermaanden zal het verkeer in beide richtingen door één tunnelkoker moeten.

Tijdens het grootste deel van de werken wordt de tunnel enkel ’s nachts van 22 uur tot 6 uur afgesloten, maar dan wel in beide richtingen. Dat is het geval van 3 maart tot 16 juni. Dan worden de panelen van de zijwanden verwijderd, de betonblokken tussen beide tunnelkokers vernieuwd en een deel van de elektromechanische installaties verplaatst.

"Aangezien ook de Leopold II-tunnel op dat moment dicht is, kunnen voertuigen nog door de Madoutunnel rijden, maar moeten ze vanaf daar hun traject bovengronds vervolgen," zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ.

Tijdens de zomermaanden zal het verkeer in beide richtingen door één tunnelkoker moeten. Vanaf 17 juni tot 21 juli wordt de tunnelkoker richting Basiliek afgesloten. Tussen 22 juli en 31 augustus wordt de tunnelkoker richting Zuid afgesloten. Tijdens deze fase wordt het beschadigde beton in het plafond hersteld.

Vanaf 1 september tot het einde van die maand wordt de tunnel opnieuw ’s nachts afgesloten. Dan wordt een nieuwe scheidingswand geplaatst.

“Het groot onderhoud kadert in het meerjareninvesteringsprogramma dat ook reparaties voorziet in afwachting van de grondige renovatie,” aldus Paemen. “Die renovatie zal van start gaan in 2023. Dan wordt alles vernieuwd, zoals recent gebeurde met de Hallepoorttunnel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?